Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Duiveltjesvlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 25 apr. 2006, 22:30 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. azijn
  • 1 theel. sambal
  • 1/2 zakje Nasikruiden
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • 250gr kipfilet in reepjes
  • 1 eetl. roomboter of margarine
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 doosje champignons
  • 1 eetl. pindakaas
  • 1/8 ltr slagroom

Bereiden

Wel de Nasikruiden in wat heet water. Roer een marinade van de Ketjap, Azijn, Sambal, Nasikruiden en de Ketchup. Roer de kipfilet erdoor en zet het een paar uur op een koele plaats. Fruit de ui in hete boter, en voeg de champignons toe als de ui goudbruin is. Roer er na 5 min. de gemarineerde kipfilet door en laat het 25 min. op een laag vuur stoven. Roer voor het opdienen de pindakaas en de slagroom erdoor (niet meer laten koken).

Dit gerecht smaakt erg lekker met Rijst, Komkommer en Atjar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.