Avatar

Eigen recept van... Juliette van Straten

Verschillende Keukentips & Slimme trucjes voor mals stoofvlees

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:37 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • stoofvlees

Bereiden

Bij het maken van ragout moet je zorgen dat je of koude bouillon gebruikt of een koude roux. Dit maakt dat je ragout veel makkelijker roert.

Zorg dat je niet met je vingers in de ragout zit (of in een andere gebonden saus) want dan loopt het gegarandeerd terug. En dit is geen fabeltje, dit komt door de enzymen die in je speeksel zit want je steekt natuurlijk je vingers in je mond niet doen dus. Dit geldt ook voor slagroom die opgeklopt is.

Een onzettend handig stuk keuken gereedschap is mijn kaasschaaf die ik voor veel doeleinden gebruik. Zoals het schoonmaken van komkommer en winterpeen, Ook voor asperges zeer geschikt.

Als je een pudding of bavarois gaat storten doe dat dan op een natgemaakt bord als je pudding dan niet in het midden staat kan je hem nog een beetje schuiven.

Wijn wat overblijft hoef je niet weg te gooien dit kan je makkelijk invriezen in een ijsblokjesbakje zo kan je makkelijk wat pakken voor ragout of een sausje.

Als je ergens een teentje knoflook in doet die je er later uit moet vissen doe er dan een cocktailprikker aan kan je hem makkelijk terug vinden.

Ga je koekjes bakken en moet je meerdere platen bakken laat dan eerst je bakplaat afkoelen voordat je er een nieuwe lading koekjes opdoet anders lopen ze door de warmte al uit. Misschien is het zelfs wel handig om er een bakplaat bij te lenen.

Ook is het aan te raden om in de buurt van de oven te blijven want koekjes gaan de laatste minuten altijd heel snel, dus hou ze in de gaten.

Slimme trucjes voor mals stoofvlees.

.

Vlees goed droogmaken, vlees moet voor het dichtschroeien altijd goed droog worden gemaakt. Vochtig vlees spettert als het in aanraking komt met hete boter, en door het vocht koelt de boter meer af dan nodig is.

Voordat het vlees in de pan gaat is het slim om het even door de bloem te halen. Het krijgt dan een mooie bruine kleur en de bloem bindt later het vocht wat aan het vlees wordt toegevoegd.

Tijdens het stoven is het beter om de vetrandjes te laten zitten. Deze houden je vlees mals, en voordat je het vlees opdient kan je ze er altijd nog van afsnijden indien je het niet lekker vind.

Als je vloeistof zoals water, wijn, bouillon of bier aan het stoofvlees toevoegd is het slim om deze van te voren op te warmen. Het vlees schrikt namelijk van een plons koud vocht en kan door de daling van de temperatuur taai worden.

Kruiden: Bij gestoofd rundvlees passen goed; peterselie, selderij, rozemarijn, salie, oregano, tijm en knoflook.

En deze specerijen; paprikapoeder,laurier, karwij, kummel, koriander, peper, spaanse peper en kruidnagel.

Regelmatig keren. Keer het vlees tijdens het stoven af en toe om zonder erin te prikkenen en bedruip het de met jus.

Een scheutje azijn bij het stoofvlees maakt runderlapjes sneller zacht. Dit komt doordat het zuur tijdens het stoven het bindweefsel in het vlees afbreekt. Citroensap, sinaasappelsap, wijn, bier en mosterd hebben het zelfde effect.

Bronvermelding

culijo

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.