Avatar

Eigen recept van... Johan Timmer

BBQ Recept : Gemarineerde Rosbief op de Barbecue

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Wachttijd 300 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Anders

Laatst aangepast: 02 mei. 2011, 19:40 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1,5 kg rosbief
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 st rode pepers
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes roosmarijn
  • 1,5 tel peperbolletjes

Bereiden

MARINEREN ROSBIEF

- Marineer het vlees een dag op voorhand. Zo krijgt die stevige rosbief de tijd om alle aromas op te nemen. Bewaar het vlees in de marinade afgedekt in de koelkast.

- Neem een vijzel en doe er de lookteentjes in, wat grof zout, de peperkorrels, de grof gehakte chilipeper, grof gesneden verse rozemarijn en blaadjes tijm. Stamp alles fijn en voeg nog een flinke scheut olijfolie toe.

- Leg de rosbief in een schaal en schenk er de marinade over. Wrijf het vlees goed in met de geplette kruiden in olie. Dek de schotel af en plaats deze een nachtje in de koelkast.

- Haal het vlees enkele uren voor je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dat is zeer belangrijk voor een goeie garing.

OP DE BARBECUE :

- Gebruik je een barbecue op houtskool, leg hem dan niet helemaal vol met kolen. Zorg ervoor dat slechts de helft van de oppervlakte van de kuip bedekt is.

- Haal het vlees uit de marinade en veeg het grootste deel van de kruiden van het vlees. Gebruik een stevige tang om de rosbief te verplaatsen. Zo hoef je er niet in te prikken.

- Gebruik (indien mogelijk) een barbecue met deksel. Stook het toestel flink op, tot een temperatuur van 250°C.

- Leg de rosbief boven de hete houtskool en schroei het vlees dicht. Draai het stuk vlees na enkele minuten een kwartslag, zodat het rooster een geruit patroon schroeit in het vlees. Draai dan de rosbief om en herhaal deze bakwijze.

- Leg de ingepakte aardappelen op de barbecue.

- Leg de rosbief nu boven het deel van de kuip waar geen houtskool ligt. Sluit het deksel en laat de rosbief nog zo¿n 30-35 minuten garen (op 160 graden) . Rosbief is bij voorkeur rosé gebakken. (Reken op een gaartijd van 20 minuten per kilogram vlees.)

-Neem de rosbief van de barbecue, draai het vlees om en laat het even rusten.

- Snij het vlees in schijfjes (haaks op de vezel). Serveer de gemarineerde rosbief met de gepofte aardappelen en de tomatensla. Zet ook de rest van de kruidenboter op de tafel.

Bronvermelding

Dagelijkse kost

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.