
Eigen recept van... Maaike van den Brink
Snelle vanillekoekjes
Gebak, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Bereidingstijd 12 minuten, Hollands
Laatst aangepast: 27 sep. 2006, 20:34 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 150 gram zachte boter
- 150 gram fijne tafelsuiker
- 1 ei, losgeklopt
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 225 gram bloem, gezeefd
Materialen
- plastic folie, mes,bakplaat
Bereiden
KOELKASTKOEKJES
Doe de ingrediënten in een kom en meng ze tot een glad deeg.
Kneed het deeg losjes op een met bloem bestoven ondergrond en vorm er een rol van (5 cm in doorsnee en 20 cm lang).
Wikkel de rol in plasticfolie en leg hem vervolgens ten minste 1 uur in de koelkast, tot het deeg stevig genoeg is om in plakken te snijden.
Verwarm de oven voor op 190 C en snijd het deeg in plakken van 5 mm dik met een in water gedompeld, schoongeveegd mes.
Snijd het gewenste aantal koekjes.
Wikkel de rest van het deeg weer in folie en leg het terug in de koelkast.
Leg de koekjes 2,5 cm uit elkaar op niet-ingevette bakplaten.
Bak ze in 12 min. net goudbruin. Laat ze 2-3 min. op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om ze af te laten koelen.
Gebruik het overgebleven deeg binnen een week of wikkel het in een dubbele laag plasticfolie en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Bronvermelding
Bron onbekend