Avatar

Eigen recept van... Maaike van den Brink

Snelle vanillekoekjes

Gebak, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Bereidingstijd 12 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 27 sep. 2006, 20:34 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 225 gram bloem, gezeefd

Materialen

  • plastic folie, mes,bakplaat

Bereiden

KOELKASTKOEKJES

Doe de ingrediënten in een kom en meng ze tot een glad deeg.

Kneed het deeg losjes op een met bloem bestoven ondergrond en vorm er een rol van (5 cm in doorsnee en 20 cm lang).

Wikkel de rol in plasticfolie en leg hem vervolgens ten minste 1 uur in de koelkast, tot het deeg stevig genoeg is om in plakken te snijden.

Verwarm de oven voor op 190 C en snijd het deeg in plakken van 5 mm dik met een in water gedompeld, schoongeveegd mes.

Snijd het gewenste aantal koekjes.

Wikkel de rest van het deeg weer in folie en leg het terug in de koelkast.

Leg de koekjes 2,5 cm uit elkaar op niet-ingevette bakplaten.

Bak ze in 12 min. net goudbruin. Laat ze 2-3 min. op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om ze af te laten koelen.

Gebruik het overgebleven deeg binnen een week of wikkel het in een dubbele laag plasticfolie en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.