Witte chocolade cheesecake met bastogne bodem

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Anders

Laatst aangepast: 21 apr. 2011, 17:24 | 43 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram witte chocolade
  • 450 gram roomkaas (philadelphia of mon chou)
  • 1 vanilleboon
  • 4 eieren
  • 225 gram creme fraiche

Materialen

  • springvorm, bakpapier, keukenmachine of plastic zak en deegroller, electrische mixer

Bereiden

Om te beginnen bekleed je de springvorm met bakpapier, gebruik wat boter om het bakpapier 'vast te plakken' aan de springvorm.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of doe de koekjes in een hersluitbare plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Zorg er in ieder geval voor dat de koekjes fijn tot zeer fijn verkruimeld zijn. Smelt de boter in de magnetron en vermeng in een kom met de koekkruimels. Verdeel het mengels over de bodem van je springvorm en druk goed aan, als tip: gebruik hiervoor een lepel. Je kunt de bodem iets omhoog werken aan de rand. Wanneer je klaar bent, zet je de springvorm met de koekjesbodem in de koelkast terwijl je het creamcheese beslag maakt.

Verhit de oven tot 150 graden of gasstand 2. Smelt de witte chocolade au bain marie. Roer af en toe. Terwijl de chocolade smelt kun je beginnen om de cream cheese op te kloppen in een kom tot het zacht is. Snijd de vanilleboon doormidden in de lengte en verwijder de zaadjes, voeg de zaadjes toe aan de cream cheese. Mix nu een voor een de eieren door het mengsel. Klop ieder ei in het beslag voor enkele seconden voordat je een nieuw ei toevoegt. De witte chocolade is inmiddels gesmolten. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de creme fraiche toe aan de gesmolten witte chocolade, vouw deze erdoorheen met een houten lepel. Voeg de witte chocolade creme fraiche mengsel toe aan de roomkaas mengsel. Vouw het chocolademengsel er rustig doorheen (opnieuw met een houten lepel).

Neem de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaas beslag eroverheen. Verdeel het beslag gelijkmatig. Sla/tik/klop de springvorm een aantal keer op een hard oppervlak (het aanrecht) om de luchtbellen te verwijderen. Bak de cheesecake for 45 minuten tot een uur. The zijkant van de cheesecake is stevig en het midden moet nog drillerig zijn. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Wanneer deze is afgekoeld moet de cheesecake minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven (het drillerige middendeel stijft dan op). Het beste is om de cheesecake een nachte in de koelkast te houden.

Eet smakelijk!

Bronvermelding

www.cakejevaneigendeeg.nl

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.