Avatar

Eigen recept van... Erna Krabbe

Rundvlees-, mediterraan stoofpotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 16 apr. 2006, 16:08 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 uien, in parten
  • 500 gram sucadelapjes, in dobbelstenen
  • 750 gram tomaten, in blokjes (2 blikjes)
  • 1 sts kaneelstokje
  • 0,5 tl gemalen kaneel
  • 0,5 el suiker
  • 2 sts courgettes, in stukken
  • zout
  • versgemalen peper

Materialen

  • Braadpan.

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en bak het al omroerend tot het mooi bruin is. Voeg tomaten, kaneelstokje, gemalen kaneel, suiker en 100 ml water toe. Breng alles aan de kook, zet de vlam laag en doe een deksel op de pan. Laat het vlees in 2-2,5 uur gaar worden. Voeg zonodig nog een scheutje water toe.

Doe, als het vlees bijna gaar is, de courgette erbij en laat alles samen nog eens 20 min zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer eventueel met takjes basilicum.

Lekker met stokbrood en een verse tomatensalade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.