Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Aardappelgerecht, Truffade', Auvergne, verz. door Jean

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 07 mrt. 2016, 17:14 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen en .......

Bereiden

Een heerlijk gerecht dat ook zeker eens gegeten moet worden is de Truffade, dit is een aardappelgerecht met verse kaas uit de Cantal, de Tomme.

Hierbij een recept voor een heerlijke Truffade. Dit gerecht was vroeger een arme-mensen-maal maar is nu een beroemd streekgerecht van de Auvergne. De truffade is heerlijk te combineren met een rauwkost salade en gebakken worstjes.

-

1 kg aardappelen

knoflook

400 g verse Tomme kaas* uit de Cantal

knoflook

peper & zout

-

Kook 1 kg aardappelen bijna gaar en snijd deze vervolgens in plakjes. Bak ze hierna in heet spekvet en maak er tijdens het bakken met een vork brokjes van. Bak ze nog even zachtjes na, totdat ze een lichtbruin korstje krijgen.

-

Voeg tijdens het nabakken uitgeperste knoflook, peper en zout naar smaak toe. Als laatste gaat er 400 gram verse Tomme kaas uit de Cantal bij en laat deze smelten. Schep de massa zeer voorzichtig om.

-

De Tomme kaas is goed te vervangen door jong belegen Goudse kaas (in kleine brokjes of zeer grof geraspt). Het spekvet kan o.a. voor vegetariƫrs vervangen worden door boter of een cholesterolarm bak- en braadproduct.

-

*AMSTERDAM - Twee bejaarde Zwitsers zijn overleden na het eten van de Zwitserse Tomme-kaas. Dat heeft een gezondheidsfunctionaris van het kanton Neuchatel bekendgemaakt.

-

+De Tomme kaas is goed te vervangen door jong belegen Goudse kaas. Lijkt me veiliger!

Bronvermelding

Jean

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.