Kreeftensoep (Bisque de homard)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 70 minuten, Frans

Laatst aangepast: 23 mei. 2011, 12:45 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gare kreeften à 500 gram
  • 80 gram boter
  • 1 dl cognac
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 4,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 3 takjes dragon (blaadjes)
  • 2 takjes tijm (fiijngesneden)
  • 1 theelepel gemalen chilivlokken
  • 2 blaadjes laurier
  • 20 gram bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 2,5 dl melk
  • 1,25 dl slagroom (+extra)
  • 3 eierdooiers
  • verse basilicum blaadjes

Bereiden

Vlees uit kreeft verwijderen, stukken zogroot mogelijk houden. Helft boter smelten voeg schalen kreeft en cognac toe. Cognac aansten, vlammn alten doven. Helft sjalot toevoegen, met laurier, knoflook, tomatenperee, wijn, kruiden, chilivlokken en bouillon. 30 minuten zonder deksel zacht laten koen. Soep zeven.

Rest van de boter smelten en rest sjaloten toevoegen. Al roerende bloem tovoegen en in 3 minuten op laag vuur licht bruin laten worden. Beetje bij beetje bouillon tovogen, tot soep bindt. Suiker mlk en 125 l roo er door roeren.

In kommetje eierdooiers kloppen en aan soep toevoegen. Brng soep op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in gote borden en leg de stukken kreeft er in. Garbneen et basilicum en room.

Lekker met geroosterd brood en rouille.

Bronvermelding

Koken op z'n Frans - Uitgave van Nederlands Zuive

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.