Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

'Heerlijke knoflookbolletjes uit de oven met kaas' Geef deze broodjes als een soort borrelhapje of als een amuse

Brood/sandwiches, Hapje, 12 personen, Hollands

Laatst aangepast: 03 mei. 2015, 22:33 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • broodmix

Bereiden

VOOR HET DEEG

200 gr wittebroodmeel

1 tl gist

half tl zout

1 el olijfolie

1 ¼ dl warm water

VOOR DE BOVENKANT

2 el olijfolie

4 teentjes knoflook,uitgeperst

150 gr mozzarella, in dunne plakjes

peper

fijngesneden peterselie, om te bestrooien.

Bereidingswijze

Vermeng de bloem met de gist en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de olie en het water erin en kneed alles tot een glad mengsel. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 5 tot 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Leg de deegbal in een schenk, met olie ingevette schaal en zet hem afgedekt met plasticfolie 1 uur op een warme laats tot het deeg in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet 2 bakplaten dun in. Verdeel het deeg in 16 stukjes in vorm en rondjes of ovalen van. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.

Roer de olie en knoflook door elkaar en besprenkel het deeg ermee. Leg op elk bolletje een plak kaas, bestroot met peper en bak ze in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze direct, bestrooi met peterselie.

Bronvermelding

500 hapjes

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.