Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Grote sandwich van Turks brood

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 13 apr. 2006, 00:13 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 300g sperziebonen
  • 400g kipfilet
  • 1/2 eetlepel kipkruiden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 eetlepels hete olijfolie
  • 100g gemengde sla
  • 100g mozzarella
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • zout, peper

Bereiden

Kook in ruim kokend water met zout de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid de kipfilet in blokjes met 1/2 eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 gr. gemengde sla, de sperziebonen, 100gr. mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak . Zet de bovenkant van het brood erop.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.