Avatar

Eigen recept van... Leny Nolet

Zalmtaart met prei

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 06 dec. 2010, 09:42 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot blik roze zalm (418gr) uitgelekt
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 500 gr prei, in ringen
  • 3 grote eieren
  • 150 gr kruidenroomkaas

Materialen

  • Lage taartvorm 26cm doorsnede, ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem. Kook de prei 2 minuten in kokend water, giet af en laat uitlekken in een vergiet.Meng de warme prei met de roomkaas en roer tot de roomkaas is gesmolten. Verwijder bij de zalm de graatjes en velletjes. Verdeel de zalm door het preimengsel. Klop de eieren er door en voeg zout en peper toe. Schenk het prei-zalmmengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een gemengde salade.

Bronvermelding

vriendin

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.