Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Zalmpate

Anders, Buffet, 12 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 05 jan. 2005, 09:11 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zalm (blikje)
  • 150 dl room
  • 1 losgeklopt ei
  • 80 gram broodkruim
  • 1 tl dille
  • 1 el peterselie
  • 2 el fijngehakte ui
  • zout en peper nr smaak

Materialen

  • keukenmachine en oven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 190).

Doe de zalm met het vocht in een mengkom en haal het met behulp van een vork uit elkaar. Verwijder de graat. Maak met behulp van de keukenmachine het brood (bij voorkeur wit) tot kruim. Vermeng dit met de zalm en doe de overige ingredienten erbij. Meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette patevorm (of cakevorm).

Zet het onegveer 40 minuten in de oven. De pate is gaar als een breinaald er droog uitkomt.

De pate kan zowel warm als koud worden gegeten

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.