Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Daya's Tandoori Kip (uit India) 2, eenvoudiger

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 90 minuten, Bereidingstijd 95 minuten, Indiaas

Laatst aangepast: 19 feb. 2020, 22:13 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • aantal stukken kip naar wens
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 3 eetl azijn
  • sap van 1 citroen
  • 1,5 dl yoghurt

Bereiden

Meng de ingrediënten door de yoghurt. Prik hier en daar met een vork in de ontvelde kip. Leg de stukken kip in een kom in de marinade, zodat alle stukken goed bedekt zijn. Bedek de kom met folie en laat dit een nacht in de koelkast marineren.

-

De kip gaat dan in een braadslede ('s zomers op de barbecue). Bedek ieder stuk met de overblijvende marinade en bak de kip in de voorverwarmde oven op 175° in 1.25 à 1.5 uur gaar.

-

Serveer de kip op een bedje van sla, gegarneerd met tomaat, uiringen en schijfjes citroen. Ook een komkommersalade past uitstekend bij dit kipgerecht en mango chutney.

Bronvermelding

Daya

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.