Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Daya's Tandoori Kip (uit India)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 90 minuten, Bereidingstijd 95 minuten, Indiaas

Laatst aangepast: 19 feb. 2020, 22:11 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flinke beker yoghurt
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 6 eetl Eng. currypowder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl worcestershiresauce
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl azijn
  • aantal stukken kip naar wens

Bereiden

Tandoori Kip

Je kunt overal kruidenmix voor Tandoori Kip kopen of pasta, maar wij gaan het gedeeltelijk zelf doen. Als je het helemaal zelf doet, moet je een TANDOORI MASALA maken en dat is wel te doen, maar je moet dan ook eigenlijk de toevoeging, die is gemaakt van de achterlijven van vrouwelijke schildluis en de rode kleur aan de masala geeft, bemachtigen. Dat is mij vroeger samen met een vriendin wel gelukt na veel moeite en gelach in Soho (Londen), maar daar moeten we maar niet meer aan beginnen.

-

Ingrediënten van de marinade goed roeren.

Prik hier en daar met een vork in de ontvelde kip. Leg de stukken kip in een kom in de marinade, zodat alle stukken goed bedekt zijn. Bedek de kom met folie en laat dit een nacht in de koelkast marineren. Door het marineren wordt de kip zacht en roze-rood van kleur.

-

De kip gaat dan in een braadslede ( 's zomers op de barbecue ). Ja een klei-oven hebben we niet, zo hoort het eigenlijk. Bedek ieder stuk met de overblijvende marinade en bak de kip in de voorverwarmde oven op 175° in 1,25 à 1,5 uur bruin. Serveer de kip op een bedje van sla, gegarneerd met tomaat, uiringen en schijfjes citroen. Ook een komkommersalade past uitstekend bij dit kipgerecht en mango chutney.

-

Er is ook een eenvoudiger recept van Daya.

Bronvermelding

lees boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.