Avatar

Eigen recept van... Silvie van Dam

Tvarohove ovocne knedliky (fruitknoedel van kwarkdeeg, typisch Tsjechisch zomers gerecht))

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 45 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 nov. 2010, 19:42 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem (ongeveer)
  • 1 snufje zout
  • 16-20 stuks fruit (bijv. grote aardbeien of kleine pruimen)
  • 200 gram ongezouten gesmolten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 250 gram gemalen maanzaad

Bereiden

De kwark, eieren, bloem en snufje zout tot een samenhangend deeg mengen. Doe er bloem bij tot het deeg niet meer teveel aan je vingers kleeft.

Doe wat bloem op je handen, en neem een stukje van het deeg. Maak daar een plat rondje van (ong 5mm dik) en vouw dat rondom het fruit tot een mooi bolletje. 'Pak' zo al het fruit in.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Kook de knedliky ongeveer 8-10 minuten tot ze gaar zijn.

Serveer 4-5 knedliky per persoon. Garneer ruim met poedersuiker, gemalen maanzaad en gesmolten boter.

Dobrou chut'! (smakelijk eten!)

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.