Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Quiche Lorraine

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 20 personen, Frans

Laatst aangepast: 06 apr. 2006, 15:18 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 125 g zelfrijzend bakmeel (Honig)
  • 65 g boter
  • 1 ei
  • 20 ml koud water
  • Vulling:
  • 1 pak Honig mix voor ovenschotel ham-ei
  • gesneden prei
  • 200 g champignons in plakjes
  • 150 g magere spekreepjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 0,4 l. melk
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 12 kleine taartvormpjes (7 cm doorsnede)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden C.

Vet de vormpjes in.

Mix de ingredienten van het deeg snel door elkaar tot je een bol krijgt.

Plaats het deeg 10 minuten in de koelkast.

Verhit de olie in een wok of hapjespan.

Bak het spek bruin en bak vervolgens de groente mee.

Laat dit afkoelen.

Meng de mix voor ovenschotel Ham/Ei met de eieren en de melk.

Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes met het deeg.

De zijkanten natuurlijk ook.

Zorg dat de onderkant goed afgedekt is met deeg.

Meng het ham-eimengsel en de groente met elkaar en verdeel dit over de taartvormpjes.

Strooi er geraspte kaas over en plaats alles in een de voorverwarmde oven.

Bak de Quiche Lorraine in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Serveer er een frisse salade bij van veldsla met olijven en feta.

Doe hier een mosterddressing overheen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.