
Eigen recept van... Dick Dijkstra
Varkenshaas met mosterdsaus
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Frans
Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:47 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 stuks varkenshaasje
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels ongezouten boter
- 1 theelepel fijngesneden sjalot
- 0,5 deciliter witte wijn
- 1,5 deciliter kippenbouillon
- 3 eetlepels Dijon mosterd
- 1,5 deciliter slagroom
- 1 theelepel vers gehakte basilicum
- 1 theelepel vers gehakte peterselie
- peper, zout
Materialen
- grote braadpan oven
Bereiden
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 C
Varkenshaas kruiden met peper en zout. In grote braadpan olie en 4 el boter verhitten, tot het net niet begint te roken, bruin de varkenshaas aan alle kanten. Hitte reduceren tot medium en bak de varkenshaas ongeveer 10 minuten, regelmatig draaien. Dan in de oven plaatsen op een bakplaat en in de oven roosteren tot een vlees thermometer ong. 75 C aangeeft, net nog roze, 10-15 minuten.
Als het vlees in de oven staat, de overgebleven el boter en sjalot in de braadpan bakken tot het zacht wordt. Voeg de wijn, bouillon en mosterd toe en laten pruttelen. De bodem goed 'schoon' schrapen. Room met de basilicum toevoegen en laten pruttelen tot het dikker wordt. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Vlees in mooie plakjes snijden en saus er over schenken.
Bronvermelding
Bron onbekend