Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(HAPJES) 3 Soorten Mini Kaastaartjes

Hartige Taarten, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:48 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • room

Bereiden

Minikaastaartjes met gedroogde tomaat

3 gedroogde tomaten op olie

3 eieren

2 dl slank- of garderoom

1 eetlepel pesto

100 gram geraspte belegen kaas

zout

versgemalen peper

6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

olie voor het invetten

Bereiding (kan 1 dag van tevoren): Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uitgelekte tomaten fijn. Klop de eieren los met de room en pesto en meng de tomaat en kaas erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Vet 6 (aluminium) vormpjes (ca. 8 cm) in met olie en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd de randen van het deeg bij en prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodempjes. Schenk het ei-kaasmengsel in de vormpjes.

Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt op een koele plek of in de koelkast.

Afwerking: Laat de taartjes in de oven (180 °C) in ca. 15 minuten door en door warm worden. Haal de taartjes uit de vormpjes en serveer ze warm.

-----

Kaastaartjes met bieslooksaus

1 eidooier

0.5 eetlepel room

4 plakken diepvries bladerdeeg

4 dikke plakken kruidenkaas

1 bekertje crème fraîche

zout

peper

2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Klop de eierdooier met room los. Steek uit het bladerdeeg

4 rondjes met een doorsnede van 10 cm. Leg deze op een beboterde bakplaat. Bestrijk de rondjes met de losgeklopte eierdooier, maar zorg ervoor dat de randen schoon blijven. Bak de rondjes ca. 10 minuten voor in de voorverwarmde oven (225 °C, gasovenstand 5-6). Snijd van de rondjes een kapje af. Steek met behulp van een glas 4 rondjes uit de kruidenkaas.

Leg op elke deegbodem een plakje kaas en dek de kaas af met het deegkapje. Zet de hapjes nog even in de oven tot de kaas is gesmolten. Klop de crème fraîche op en breng deze op smaak met zout, peper en bieslook. Verdeel de crème over de kaastaartjes en serveer ze direct.

----

Warme kaastaartjes

3 plakjes diepvriesbladerdeeg

100 gram champignons

2 lente-uitjes

0.25 rode paprika

75 gram gerookte kipfilet

40 gram boter

150 gram geraspte kruidenkaas

peper

Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Snijd ze in vieren. Bekleed met het deeg 12 hoge ronde bakvormpjes (ca. 5 cm diameter). Laat de puntjes uitsteken. Prik met een vork gaatjes inde deegbodempjes. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in vieren, de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika in kleine stukjes. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de stukjes paprika zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de uiringetjes en de champignons toe en roerbak op een hoog vuur alles nog ca. 3 minuten.

Neem de pan van het vuur en meng de blokjes kip en de kaas met de gebakken groenten. Breng op smaak met peper.

Verdeel het mengsel in de met deeg beklede vormpjes en bak de kaastaartjes gaar en goudbruin in ca. 20 minuten.

Bronvermelding

Bron onbekend 8-12-2006

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.