Avatar

Eigen recept van... Heleen & Marieke

Brooddeeg (voor brood/broodjes/pizza of vlaaibodem)

Brood/sandwiches, Brunch, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram witte bloem
  • 15 gram zout
  • 15 gram suiker of honing
  • 11 gram gedroogde gist (of 15 gr verse)

Materialen

  • broodbakmachine

Bereiden

doe alle ingredienten in de broodbakmachine (zorg dat het zout en gist niet met elkaar in contact kunnen komen) en zet 'm aan.

Laat voor brood het hele programma doorlopen.

Wil je kleine broodjes, verdeel het brood na de eerste rijsbeurt in bolletjes en laat deze op een bakplaat nogmaals 30 minuten rijzen.

Laat voor Pizza het deeg 1 keer 30 minuten rijzen

Laat voor een vlaaibodem het deeg 1 keer 40 minuten rijzen, doe het in de vorm en laat het in de vlaaivorm nogmaals 15 minuten rijzen alvorens je de vulling erin schept.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.