Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Kip gevuld met rijst, rozijnen en abrikozen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 nov. 2004, 13:38 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk mais of scharrelkip van 1200 gram
  • 100 gram gare rijst in kippenbouillon gekookt
  • 4 el rozijnen
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 4 stuks gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 2 el honing
  • boter

Materialen

  • braadslede en oven

Bereiden

De kip wassen en droog deppen. De rijst mengen met de rozijnen, abrikozen en amandelschaafsel. De kip hiermee vullen en beide openingen dichtbinden. De kip dik met boter bestrijken en vervolgens met honing bedruipen.

De kip in een voorverwarmde oven van 180 graden schuiven en gedurende een uur gaarbraden. De kip af en toe bedruipen met het eigen braadvocht

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.