Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Tapas Piquillo Pepers gevuld met Bonito del Norte en Ui op Stokbrood

Anders, Hapje, 6 personen, Spaans

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:48 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood

Materialen

  • Cocktailprikkers of Tandenstokers

Bereiden

1 blikje Bonito del Norte ("Atun Blanco", witte tonijn)

(blikje met uitlekgewicht van 75-90 gram)

1/4 Ui, fijn gesnipperd

1 eetlepel Mayonaise

1 theelepel Citroensap

1/2 theelepel Zwarte peper, bij voorkeur vers gemalen

6 hele Piquillo pepers

6 sneetjes Stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk)

Garnering (gebruik je fantasie

Tapas Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische tapas is echt heel makkelijk:

¿ Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken van tevoren een uurtje in de koelkast zodat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

¿ Maak de vulling door de tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, citroensap en gemalen zwarte peper goed door elkaar te mengen;

¿ Vul de Piquillo pepers met het mengsel;

¿ Serveer op een stukje stokbrood;

¿ Het cocktailprikkertje hoort bij de Baskische traditie, gebruik je fantasie voor de garnering.

¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood en tonijn kunnen best een paar uurtjes in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Bronvermelding

kookboek

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.