Bisara, verz. door Bert, Marokko (tuinbonen / half rode linzen)
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken
Laatst aangepast: 08 mrt. 2019, 12:49 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- half gedroogde tuinbonen ....
Bereiden
half gedroogde tuinbonen / half rode linzen (zijn bij de Turk te koop)
komijn
3 knoflooktenen
scherpe paprikapoeder
zout
beetje olijfolie en
olijfolie voor op de Bisara als die klaar is
-
Doe de bonen en linzen bij elkaar met kokend water en kook het op een laag pitje met de knoflook, komijn, paprikapoeder, olijfolie en zout.
Als het gaar is pureer je het met de staafmixer. Doe de bisara in een bord en giet er dan wat olijfolie er overheen.
-
Lekker met Spaanse pepers of die Turkse pepers in pot en uien zijn er ook lekker erbij.
-
Je kunt ook verse kruiden gebruiken die je in huis hebt. Ikzelf gebruik peterselie, koriander en tijm. Je kunt ook basilicum, rozemarijn en bieslook gebruiken. Het ligt eraan waarvan je houdt.
Bronvermelding
Serenity.