Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Aardappel-, tomaat- en uigratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:48 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • uien

Bereiden

1 kg vastkokende aardappelen (dun gesneden)

1 eetlepel verse tijmblaadjes

zwarte peper en zout

3 uien (in dunne plakjes)

5 tomaten (in schijfjes)

175 ml droge witte wijn

90 ml olijfolie

250 ml kokende kippen- of groentebouillon (uiteraard groentebouillon voor de veggievariant)

Bereidingswijze

Verhit een oven voor tot 200 °C.

Wrijf de zijkanten en bodem van een grote ondiepe ovenschotel in met een beetje look.

Schik de aardappelplakjes in laagjes, met ertussen look, tijm, peper en zout.

Leg de uien erop en kruid opnieuw.

Bedek met de tomatenplakjes en strooi er de overblijvende look en tijm over.

Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.

Zet 45 minuten in de oven en haal dan uit de oven.

Overgiet de gratin met kokende kippenbouillon en bak nog 30 minuten verder

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.