Avatar

Eigen recept van... Ans Meijer

Warqa met custard (marokkaans)

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 03 apr. 2006, 10:29 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote eieren

Bereiden

1 l volle melk

100 gram suiker

4 tl maizena

2 tl oranjebloesemwater

1 pak warqa of fyllo-deeg, ontdooid

110 gram ongezouten boter, gesmolten

1/2 kopje amandelen, geroosterd en fijngehakt

verwarm de oven voor op 180 graden

Klop de eieren. Doe 900 ml melk en de suiker erbij. Los de maizena op in de rest van de melk en doe dit erbij. Door elkaar roeren.

Doe dit in een pan met dikke bodem en verwarm het op een matig warm vuur. laat het 30 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Laat het NIET koken. De custard moet aan de achterkant van de lepel blijven hangen. Meng het oranjebloesemwater erbij. Laat het dan afkoelen.

maak 4 stapeltjes van 3 vellen fylodeeg met steeds gesmolten boter erop gesmeerd. Snijd het stapeltje tot een rondje van ca 30 cm. Zet de rondjes op bakpapier en plaats ze in de oven. laat ze in 12-15 minuten goudbruin en knapperig worden.

Leg dan 1 fylorondje op een serveerbord. doe 1/4 van de custard erop. doe dat tot de ronjes op zijn. De laatste laag is dus custard. Strooi de amandelen erop en snijd aan tafel in punten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.