Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Diverse hapjes

Anders, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 07 apr. 2008, 17:15 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • spinazie

Bereiden

Spaanse aardappelsalade maaltijdsalade 4-6 personen:

1 kg vastkokende aardappelen, 2 tenen knoflook uitgeperst, 2 eetlepels mayonaise, 150 g Griekse yoghurt, zout, versgemalen zwarte peper, 2 bosuitjes in ringetjes, 3 geroosterde paprika's (pot) in reepjes, 2 eetlepels verse basilicum fijngehakt, 2 eetlepels peterselie fijngehakt. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 2 cm en kook ze in ca. 8 minuten beetgaar. Roer in een schaal de knoflook met de mayonaise, yoghurt en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de warme aardappelblokjes met de uiringetjes, paprikareepjes en verse kruiden door de dressing en laat de salade afkoelen. Bereidingstijd. 20 minuten (en ca ½ uur wachten).

----

Champignonspies vegetarische spies 4 stuks:

250 g kastanjechampignons, 2 rode uien elk in 6 partjes, 12 (verse) laurierblaadjes, 1 teen knoflook uitgeperst, 4 eetlepels basilicumolie. Veeg de champignons schoon en steek ze afgewisseld met de partjes ui en laurierblaadjes aan 4 metalen of houten spiesen. Roer de knoflook door de basilicumolie en bestrijk de champignonspiesen rondom met de olie. Laat ze minstens 'n 1/2 uur liggen. Rooster de spiesen (op een groenterooster) op de barbecue (of in de grillpan) in ca. 6-8 minuten rondom mooi bruin en gaar. Lekker met knoflooksaus of kerriesaus. Bereidingstijd. 10 minuten (en ½ uur wachten).

---

Minipaprika's met tomatenrijst tapos 12 stuks:

uitgeperst, 2 theelepels chilipoeder, 100 g risottorijst, 2 dl tomatensap, 2 dl kruidenbouillon, 2 eetlepels oregano fijngehakt, zout, vers gemalen peper, 12 mini paprika's of stevige tomaatjes. Fruit de ui en knoflook zachtjes in 2 eetlepels hete olie. Roer het chilipoeder en de rijst erdoor en voeg het tomatensap, 1 dl bouillon, oregano en zout en peper toe. Kook de rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met de rijst en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk 1 dl bouillon op de bodem en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Bak de paprika's in een warme oven van 175° in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Bereidingstijd: 45 minuten (en ½ uur afkoelen

==

Spinazietortilla tapas ca. 12 stuks: 1 ui grof gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 500 g panklare spinazie, 4 eieren, 25 g pijnboompitten, zout, versgemalen peper. Fruit de ui in een koekenpan in 2 eetlepels hete olie. Schep de spinazie erdoor en laat alles al omscheppend op hoog vuur slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Klop de eieren los met zout en peper en schep de spinazie en pijnboompitten erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Schenk het eimengsel erin en laat het in ca. 5 minuten op matig hoog vuur stollen. Keer de omelet met een deksel en bak de onderkant goudbruin. Snijd de tortilla in blokjes en serveer ze (lauw)warm of koud. Bereidingstijd: 20 minuten

--

Salade van kerstomaatjes en olijven tapas 4-6 personen: 250 g kerstomaatjes, 100 g zwarte olijven zonder pit, 100 g groene olijven zonder pit, sap en rasp van 1 citroen, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, versgemalen zwarte peper, 2 ansjovisfilets in reepjes, 2 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm Halveer de tomaatjes en olijven. Klop in een schaal een dressing van het citroensap met de citroenrasp, de olijfolie en royaal peper. Schep de ansjovisreepjes met de tomaat, olijven en bieslook erdoor. Laat de salade minstens 'n ½ uur staan. Bereidingstijd: 10 minuten (en ½ uur wachten).

==

Geroosterd Turks brood bijgerecht 12 sneden:

1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 teen knoflook uitgeperst, 1 dl chiliolie, 1 Turks brood. Roer de Italiaanse kruiden met de sesamzaadjes en de knoflook door de chiliolie. Snijd het brood in dikke sneden en bestrijk deze aan beide kanten met de chiliolie. Rooster de sneden brood knapperig bruin op de barbecue of in de grillpan. Bereidingstijd: 10 minuten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.