Avatar

Eigen recept van... Annemieke Luursema

Sinaasappel roomkaas taart

Gebak, Brunch, 8 personen, Anders

Laatst aangepast: 31 mrt. 2006, 16:44 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st Vlaaibodem
  • 1 st Sinaasapel
  • 200 g Verse roomkaas
  • 1 dl Umer
  • 100 g Witte basterdsuiker
  • 2 eetl Sinaasappellikeur
  • 3 st Sinaasappel
  • 3 eetl Abrikozenjam

Materialen

  • Kant en klare vlaaibodem met de springvorm er wel omheen!

Bereiden

Voorbereiding:

was 1 sinaasappel goed en rasp deschil.

Klop met de mixer de roomkaas glad met de umer, witte basterdsuiker, sinaasappelrasp en de likeur.

Schenk het mengsel in de vorm en laat het in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven.

Bereiding:

Schil 3 sinaasappels zo dik dat de witte velletjes er ook af zijn. Snijd de sinaasappel met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder de pitten. Leg de plakken sinaasappel dakpansgewijs op detaart.

Verwarm de jam en bestrijk de taart daarmee.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.