Avatar

Eigen recept van... Marjolein Bot

Pommes duchesse

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Frans

Laatst aangepast: 29 mrt. 2006, 17:04 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2,5 kg bloemig kokende aardappelen
  • 3 eidooiers
  • boter, peper, zout
  • nootmuskaat

Bereiden

Grill voorverwarmen.

Schil de aardappelen en snij ze in kleinere stukken.

Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook. Laat beetgaar koken en giet onmiddellijk af. Zet weer op het vuur en laat goed drogen. Schud regelmatig op. Stamp de aardappelen zeer fijn, of maak ze fijn in een roerzeef en meng er een klont boter en de eierdooiers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de aardappelpuree in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit mooie hopen van de puree op een licht beboterde bakplaat. Laat kleuren onder de grill.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.