Avatar

Eigen recept van... Evert Cazant

Stoofvlees Belgisch

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 27 mrt. 2006, 21:03 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram stoofvlees
  • 1 grote ui
  • 3 stuks laurierblad
  • 1 blokje bouillon
  • peper en zout
  • bakboter of olie
  • water

Bereiden

Bak het vlees goed bruin in de bakboter. Tijdens het aanbakken zout en peper toevoegen. Blus met water en zet het vlees helemaal onder. Voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe. Als je laurierblaadjes gebruikt kan je deze best kneuzen daar ze dan beter hun smaak afgeven. Leg de ajuinschijfjes er bovenop. Breng alles aan de kook en laat gedurende 2 uur sudderen op een klein vuurtje. Het stoofvlees is gaar als het bijna uit elkaar valt. Indien nodig nog wat bijkruiden met peper en zout. In combinatie met Belgische frietjes en verse mayonaise een echte lekkernij!

Tip:

Stoofvlees is ook lekker met Cranberry saus!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.