Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Fricandeau met pruimen en mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kalfs- of varkensfricandeau
  • 2 el mosterd
  • 50 gr boter
  • 250 gr gedroogde pruimen, zonder pit
  • 1 pot kalfsfond
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • mosterd

Bereiden

Bestrijk het vlees met mosterd en laat kort intrekken. Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en braad het vlees rondom mooi bruin. Draai het vuur laag, blus af met de fond en doe de pruimen in de pan. Laat het vlees met het deksel op de pan gaar stoven (het vocht mag niet koken). Reken voor kalfsfricandeau 20 en voor varkensfricandeau 30 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt onder aluminiumfolie warm. Schep de helft van de pruimen uit de pan. Pureer de saus met een staafmixer. Klop er de creme fraiche door en breng op smaak met nog wat mosterd en een scheutje citroensap. Snijd het vlees in plakken, leg ze op een voorverwarmde schaal en garneer met de hele pruimen. Geef de saus apart in een voorverwarmde sauskom. Lekker met bv aardappelkroketjes en met boter opgeschudde tuinbonen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.