Avatar

Eigen recept van... Dorien van der Horst

Fiadone (verse kaastaart uit corsica, oorspronkelijk met verse schapenkaas: brocciu)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Frans

Laatst aangepast: 18 sep. 2010, 11:57 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eieren, gescheiden
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 500 gram brocciu of ricotta of roomkwark
  • 1 geraspte schil van citroen
  • 250 gram frambozen
  • 1/2 citroen, sap van
  • 1 a 2 eetl poedersuiker

Materialen

  • Springvorm ca 24 cm

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Klop de eidooiers met suiker tot schuimig. Roer de kaas en citroenrasp door.

Klop de eiwitten stijf, en spatel door het eierdooiermengsel. Schenk in ingevette sprinvorm en bak 30-45 minuten in de oven tot deze is gestold. Laat in de vorm afkoelen.

Voor de saus:

ureer de frambozen met citroensap en poedersuiker, en serveer dit bij de fiadone.

Bronvermelding

? Collega.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.