Avatar

Eigen recept van... Ger Bakker

'Dikke rijst' Heerlijk ouderwets Streekgerecht

Anders, Nagerecht, 1 personen, Hollands

Laatst aangepast: 22 sep. 2010, 16:14 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • dessertrijst

Bereiden

Dit eten wij heel af en toe op een zondag. Het is gekookte dessertrijst met boter, suiker en eventueel kaneel. Volgens mij is het een streekgerecht, maar als jullie het ook kennen hoor ik graag reactie. Het is heerlijk als toetje, maar vroeger aten ze het als hoofdgerecht.

Dikke rijst

Ingrediƫnten voor 1 persoon:

500 ml halfvolle melk

1 kopje dessertrijst

1 eetlepel kristalsuiker

bruine suiker en kaneel

Bereiding:

Bereid de rijst zoals op het pakje vermeld staat. Het hoort redelijk dik te zijn, maar maak het niet te dik want dan is het niet meer lekker. Schep de dikke rijst op een bord. laat er een beetje boter op smelten en strooi er suiker over heen. Als je van kaneel houd kun je dat er ook nog overheen strooien. En niet te veel want het is erg machtig.

En eet smakelijk!

Bronvermelding

julia-mastenbroek 6-9-10

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.