Avatar

Eigen recept van... Sarina Le Grand

Geroosterde vis met bonen-kruidensalade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 22 aug. 2010, 12:28 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 100 G pancetta of spek, gehakt
  • 4 dikke stukken witvisfilets á 150 g, bv zeebaars
  • 500 g troskerstomaatjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes in ringen
  • 21/2 el kappers (potje) gehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik witte bonen á 800 g, uitgelekt, afgespoeld
  • 1 grote bos bladpeterselie, gehakt
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen +
  • partjes voor erbij.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Verhit 40 ml olie in een ovenvaste braadpan (of in een braadslee) op hoog vuur. Bak de pancetta of het spek 1 min. tot het bruin kleurt. Voeg de vis toe en bak 2 min. met de velkant onder tot het vel goudbruin is.Voeg de tomaatjes toe en schep goed door elkaar zodat ze rondom met olie zijn bedekt.

Neem de pan van het vuur, breng op smaak met veel peper en bak 10 min. in de oven tot de vis gaar is en de tomaten zacht zijn.

Verhit intussen de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak 2-3 min. tot ze zacht zijn.Voeg de kapper en rode peper toe en bak 1 min. Voeg de bonen toe en warm ze 1-2 min mee. Schep de peterselie, citroenrasp en -sap en een snufje zout erdoor

Verdeel de vis over 4 borden en schep de pancetta, de sappen uit de pan en geroosterde tomaten erbij..Serveer met de bonensalade en citroenpartjes.

Bronvermelding

Delicious

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.