Avatar

Eigen recept van... Nienke Alberts

Kalfslappen in paddestoelensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 75 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 mrt. 2006, 11:02 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsriblappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 375 gram gemengde paddestoelen
  • 40 gram boter of margerine
  • 1,5 dl rundvleesbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 0,5 el gedroogde oregano
  • 1 el bloem
  • 1,5 dl kookroom
  • zout, peper

Materialen

  • keukenpapier

Bereiden

Voorbereiden: pel en snipper ui en knoflook. Maak paddestoelen schoon en snij ze grof. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper.

Bereiden:

Verhit boter of margerine in een braadpan en braad het vlees aan beide kanten bruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met zout. Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in het bakvet. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee. Schenk bouillon en de wijn erbij en voeg de oregano toe. Leg het vlees terug in de pan en laat het op laag vuur in 1 uur en 15 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Neem het vlees uit de pan. Roer de bloem door de kookroom en schenk het bij het stoofvocht. Breng het aan de kook en laat de saus binden. Serveer het vlees met de paddestoelensaus. Lekker met risotto en doperwtjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.