Avatar

Eigen recept van... Anja Dekker

Ierse aardappeltaart

Hartige taarten, Bijgerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 16:57 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen in de schil gekookt
  • 1 pak bladerdeeg
  • 400 gr rijpe peren
  • 300 gr cheddar
  • 1 1/4 dl zure room
  • 3 eierdooiers
  • 4 el oude kaas
  • 1 thl majoraan

Materialen

  • extra nodig: springvorm (doorsnede; 20 cm), bakpapier, steunvulling BRON: Mijn collectie - mogelijk uit Tip Culinair

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden. Bakpapier en steunvulling op deeg leggen. In midden van oven ongeveer 15 minuten bakken.

Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden. Op deegbodem (papier en vulling verwijderd) scheppen: laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x herhalen. Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt. Zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan mengen en over taart gieten.

In oven in nog 30-40 minuten gaar bakken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.