Avatar

Eigen recept van... Ans Meijer

Peren in gekruide wijn

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 30 dec. 2004, 21:39 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 stuks grote stoofperen
  • 10 stuks kruidnagelen
  • 3 stukjes foelie
  • 3 tl kaneel
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 fles witte wijn
  • 2 el speltmeel (of bloem)

Bereiden

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Steek in elke peer een kruidnagel. Zet de peren in een passende, roestvrijstalen pan zonder kunststof oren en handvaten. Zorg ervoor dat de vruchten niet kunnen omvallen! Strooi de foelie, het kaneelpoeder en de saffraan over de peren.

Vul de pan vervolgens met witte wijn, totdat de peren geheel onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 4 minuten doorkoken.Zet de pan vervolgens in een oven die op 175 graden is voorverwarmd. Na 10 minuten wordt de oven op de laagste stand gezet, waarna het gerecht nog minimaal een uur in de oven blijft staan. Schep de peren voor- zichtig met een schuimspaan uit de pan en zet ze in een schaal. Maak tenslotte van het spelt meel (bloem) en wat water een papje. Vermeng dit met de wijn en ook het totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Peren in gekruide wijn worden gegeten als dessert of als bijgerecht.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.