Avatar

Eigen recept van... Tanja de Klijn

Italiaans Grand Dessert

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 mrt. 2006, 14:43 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram chocolade
  • 200 gram aardbeien
  • 4 stuks eieren
  • 0,5 dl sterke koffie
  • 0,5 dl Cointreau of Grand Marnier
  • 1,5 dl slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram suiker
  • zout
  • Amaretto

Bereiden

- Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de koffie en Grand marnier al roerend.

- Splits de eieren. Klop 2 eidooiers romig en licht van kleur.

- Neem de chocolade van de warmtebron en roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade.

- Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom stijf met de suiker.

- Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het afgekoelde chocolademengsel.

- Verdeel de chocolademousse over coupes of schaaltjes en laat ze circa 2 uur opstijven in de koelkast.

- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer of hak de helft van de aardbeien fijn en meng ze door de crème fraîche.

- Serveer de chocolademousse met daarnaast wat hele aardbeien, twee eetlepels van de aardbeiencrème en een borreltje Amaretto.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.