Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Minigehaktballetjes met pindasaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Ingredienten

2 teentjes knoflook

500 g gehakt

4 eetlepels ketjap manis

sambal

2 bekertjes Slankroom® (à 200 ml)

2 eetlepels (zonnebloem)olie

1 bakje pasta voor pindasaus (voor 600 ml saus)

4 eetlepels gebakken uitjes

- Pel en pers de teentjes knoflook.

- Meng het gehakt met de knoflook, 2 eetlepels ketjap, sambal naar smaak (1-2 theelepels) en 4 eetlepels Slankroom®.

- Vorm 20 kleine balletjes van het gehakt.

- Verhit de olie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin (ca. 5 minuten).

- Verwarm ondertussen de pasta voor pindasaus met de Slankroom® op een laag vuur. Voeg naar smaak wat sambal en de rest van de ketjap toe.

- Giet het vet uit de pan, voeg de pindasaus toe aan de gehaktballetjes en laat ze op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Geregeld keren.

- Schep de minigehaktballetjes in pindasaus op 4 warme borden. Strooi de gebakken uitjes erover.

Lekker met rijst of mie en roergebakken Chinese kool.

Variaties

Minikokosgehaktballetjes met pindasaus

Voeg 3 eetlepels geraspte kokos toe aan het gehakt. Bestrooi het gerecht met seroendeng (gebakken gekruide kokos met pinda’s).

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Vervang de sambal en ketjap door 2 eetlepels rode of groene Thaise currypasta.

Slankroom® kan worden vervangen door Verse Slagroom of Room Culinair®. Gebruik gehakt naar keuze: half-om-half-, runder- of kalfsgehakt.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.