Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Aardappelpizza met knoflookolie en rozemarijn

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • pizzadeeg

Bereiden

450 g pak pizzadeeg

500 gram vastkokende aardappelen

25 gram vloeibare margarine

4 teentje knoflook

2 takje(s) rozemarijn

zeezout

1 el knoflookolie

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het een halfuur rusten. Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes.

Verhit de margarine en schud die om met de aardappel. Pel en snipper de knoflook. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot één grote rechthoekige lap, twee middelgrote lappen of vier kleine. Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat.

Beleg de pizza's dakpansgewijs met de plakjes aardappel en bestrooi ze met zout en rozemarijn. Schuif de bakplaat een richel boven het midden in de oven en bak de pizza's 20-25 minuten. Haal ze uit de oven en schenk er een beetje knoflookolie over.

Bron: Inmerc

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.