Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Risotto met zongedroogde tomaat en geitenkaas

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

1 ui fijngehakt, 2 el olijfolie, 350 g risotto-rijst, 125 ml droge witte wijn, 1 l hete groentebouillon, 150 g zongedroogde tomaten (niet op olie!), 150 g zachte geitenkaas, peper, oregano, parmezaanse kaas om te bestrooien.

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend mee tot alle korrels glanzen. Voeg dan de witte wijn toe en laat voorzichtig doorkoken tot alle wijn verdampt is. Voeg zoveel groentebouillon toe dat de rijst net onder staat. Laat zachtjes pruttelen tot alle bouillon verdampt is en voeg dan weer wat bouillon toe tot de rijst onder staat. Ga zo door tot je alle bouillon hebt toegevoegd. Na een minuutje of 15 tot 20 moet de risotto crèmig zijn terwijl de rijst toch nog wat 'bite' heeft. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en vermeng met de zachte geitenkaas. Roer dit door de risotto en breng op smaak met peper en oregano. Bestrooi met parmezaanse kaas.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.