Avatar

Eigen recept van... Monika Bauer

Amerikaanse hamtaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram magere achterham
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 3 beschuiten
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blik croissantdeeg

Materialen

  • Keukenmachine 2 Schaaltjes Springvorm Oven

Bereiden

verwarm de oven voor op 200°C. maal de ham in de keukenmachine fijn. maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. verkruimel de beschuit boven een kom en roer de basterdsuiker erdoor. schep 4 eetlepels van dit mengsel in een ander kommetje. voeg aan het beschuit mengel in de grote kom de ham en het gehakt de mosterd en het ei zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. meng dan de uiringetjes en de paprika erdoor. vet een taartvorm (Ø 24-26 ) in en bekleed de vorm met het croissantdeeg. verdeel de ham-gehaktmengsel  over de bodem en druk het goed aan . strooi de rest van het suikermengsel er over. vouw het deeg dat over de rondhangt over de vulling. bak de taart in het midden van de oven in ca 30 - 40 min: goudbruin gaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.