Avatar

Eigen recept van... Annemarie Rietbergen

Gratin van spinazie en aardappelen

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 14 mrt. 2006, 17:12 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 500 gr spinazie
  • 150 ml slagroom
  • geraspte parmigiano reggiano
  • melk
  • boter
  • laurier
  • olijfolie extra vergine
  • zout

Materialen

  • vuurvaste schaaltjes

Bereiden

Doe 500 ml water, 500 ml melk, een eetlepel olie en een laurierblad in een braadpan en breng het geheel aan de kook. Voeg zout en de geschilde, in schijfjes gesneden aardappelen toe en laat deze ongeveer 10 á 15 min. koken. Giet ze af en leg de schijfjes in 6 beboterde, vuurvaste schaaltjes en bestrooi ze met kaas. Bak de spinazie kort op hoog vuur in een klontje boter, voeg de slagroom, geraspte kaas en zout toe en verdeel de groente over de schaaltjes.Strooi er nog een beetje kaas en klontjes boter overheen en gratineer ze in de oven op 180 graden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.