Avatar

Eigen recept van... Mevr. Roos

Falafelballetjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 22 jul. 2010, 10:40 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Kikkererwtenmeel
  • 110 ml Water
  • 2 teen Knoflook
  • 1 theelepel Djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 theelepel Ketoembar (gemalen Korianderzaad)
  • 1/2 theelepel Bakpoeder
  • 1/2 theelepel Zout (eventueel meer naar smaak uitproberen)
  • 1/2t theelepel Cayennepoeder
  • 1 klein Uitje
  • 2 eetlepels Gesnipperde verse Peterselie
  • Misschien iets extra olie

Materialen

  • Mengkom en Frituurpan of diepe Koekenpan,Snijplank en Knoflookpers

Bereiden

Hak het uitje superfijn en pers de knoflook . Doe dit samen met alle ingrediƫnten BEHALVE het water in een mengkom en meng alles goed stevig door elkaar. Dan het water erdoor en stevig, eventueel met de handen doorkneden. Is de massa te droog doe er dan ietsje olie bij, is de iets te vochtig dan nog een klein beetje (kikkererwten)meel of ander glutenvrij meel erbij. Uiteindelijk moet het een echt stevige maar niet te droge massa worden.Draai nu stevige knikkertjes (ongeveer 2,5 cm doorsnee) . Je krijgt zo ongeveer 20 balletjes.Laat de balletjes nu ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Bakken in de frituur op 180 graden ongeveer 4 minuten, in de koekenpan iets langer.Lekker met knoflooksaus.

Bronvermelding

Umberto

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.