Avatar

Eigen recept van... Tanja de Klijn

Spiesen met gemengde groenten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 12 mrt. 2006, 13:58 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks paprika
  • 8 stuks groene asperges
  • 8 stuks aardappeltjes met schil (voorgekookt)
  • olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • zout
  • Knoflooksaus

Materialen

  • 8 Satéprikkers

Bereiden

- Snijd een klein plakje van de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in 8 plakken.

- Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprikahelften nog eens in de lengte door en snijd deze stukken dwars doormidden. Er liggen nu 8 stukken paprika.

- Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de groene asperges die niet geschild hoeven te worden. (Schil dikke groene asperges wel!) Snijd de asperges in tweeën.

- Rijg de groenten aan de spiezen. Aan elke spies worden steeds afgewisseld door een andere soort groente in totaal 2 plakken courgette, 2 stukken paprika, 4 stukken asperge en 4 aardappeltjes geregen. Bestrijk de groenten met olijfolie. Strooi er Provençaalse kruiden over.

- Rooster de groentespiezen circa 10 min. op een barbecue of gril. Draai de spiesen af en toe om. Eet de geroosterde aardappels met of zonder schil. Bestrooi de spiezen ten slotte met een beetje zout.

- Serveer met knoflooksaus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.