Avatar

Eigen recept van... Bibian Lempens

Konijn in bier en wijn gestoofd

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 13 mrt. 2006, 12:06 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 konijnebouten
  • 3 el olijfolie
  • 1 klont boter
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 takjes tijm en rozemarijn/marjolein
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakken vers ontbijtspek, in blokjes
  • 1 fles oud bruin (bier)
  • flinke scheut rode wijn
  • goudbouillin, zout, peper naar smaak
  • 2 plakken ontbijtkoek met mosterd ingesmeerd

Bereiden

Olie en boter verhitten. Konijn aan 2 zijden bruin bakken en uit de pan halen. In bakvet de ui en het spek fruiten. Tijm en rozemarijn of marjolein na enkele minuten toevoegen. Vervolgens de bouten op het baksel leggen. Het geheel overgieten met bier en wijn met een bouillonblok, zout en peper. Het konijn moet half onder het vocht liggen. Even op hoog vuur en dan verder 60 - 75 min. op laag vuur zacht stoven.

De laatste 10 min. voeg je de met mosterd ingesmeerde ontbijtkoek toe. Op smaak brengen met bouillonpoeder, zout en peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.