Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'5 x Bietensalade', verz. door Vincent

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 13 aug. 2017, 19:13 | 71 keer bewaard

Ingrediënten

  • voorgekookte rode biet en ........

Bereiden

Bietensalade

1. voorgekookte rode biet, 1 klein uitje, peper en zout, wat suiker naar smaak, scheutje azijn of citroensap, scheutje olijfolie*

Schil de rode biet en snijd hem in plakjes of rasp hem.

Snijd het uitje heel fijn en meng dat met de bietjes, peper, zout en suiker.

Besprenkel het geheel met azijn of citroensap en voeg het scheutje (olijf)olie toe.

-

*Een lepeltje mayo- of halvanaise kan ook.

-

2. Bietjes schoonmaken en grof raspen. Appel schillen en in kleine stukjes snijden. Augurk en zilveruitjes in kleine stukjes snijden. In schaal sausje roeren van sinaasappelsap, azijn, mosterd, olie, suiker, tijm, zout en peper. Bietjes, appel, augurk en zilveruitjes erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken. (Allerhande1990)

-

3. Bietensalade met mandarijnendressing

2 mandarijnen, mespunt piment, peper en zout, 1 eetl olie, 300 g gare rode bietjes, 1 zakje sla met bietjes

-

Pers de mandarijnen uit en maak er met weinig peper, zout, wat piment en de olie een dressing van. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes. Schep de dressing door de bietjes. Verdeel de sla over een platte schaal en schep de bieten er op. Voedingscentrum

-

4. 500 g gekookte bietjes, 2 appels, citroensap, 1 ui,

0,5 dl yoghurt, 0,5 dl mayonaise

-

Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt de appels in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Doe de bietjes in een schaal en schep er de appels en ui door. Meng in een kom de yoghurt en mayonaise door elkaar en schep deze door de bietensalade. Keukentips

-

5. 600 g rode bieten - 4 eetl olijfolie - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 tl zout - 1,5 dl yoghurt - enkele druppels citroensap - zout - peper - ½ bosje peterselie

-

De rode bieten schillen, onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken en raspen met een groente schaaf. De olijfolie in een pan verhitten en daarin de de gepelde en gesnipperde ui en het geperste teentje knoflook kort fruiten. De rode bieten toevoegen en even bakken.

-

De bieten van het vuur halen en af laten koelen. De yoghurt met citroensap glad roeren, bestrooien met peper en zout en er de rode bieten mee aanmaken. De rode bietensalade in een schaal doen en met de gewassen en fijn gehakte peterselie bestrooien. Eet smakelijk !!!!!

Bronvermelding

Smulrecept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.