Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse gegrilde vijgen met Italiaanse rauwe ham - figues grillées au jambon cru

Anders, Hapje, 6 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 05 sep. 2015, 13:15 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr. roomboter
  • 2 eetlepels jus d'orange
  • 6 verse vijgen
  • 6 plakken Italiaanse rauwe ham (Parmaham)
  • 24 blaadjes verse salie (facultatief)

Bereiden

OPMERKING: de salie heeft een overheersende smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je ze ook weglaten. 1. Smelt de boter in een klein pannetje, totdat hij bruist. Doe de gesmolten boter in een schaal en voeg de jus d'orange toe. Goed mengen. (Daarna laat ik de boter/jus d'orange afkoelen zodat je een vaste substantie krijgt. Daardoor is het makkelijker om deze in de vijgen te doen, zo loopt de jus d'orange niet weg). 2. Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd iedere plak ham in vier gelijke repen. Leg een blaadje salie op het onderste deel van een vijgenpartje. Rol de vijgenpartjes in een reep ham, het salieblaadje moet gedeeltelijk zichtbaar zijn. Vouw de ham eventueel aan het uiteinde van de vijg een stukje terug. Leg de vijgenpartjes in een vuurvaste schaal en bedruip met de botermarinade. 3. Verwarm de grill voor op de laagste stand. Zet de schaal met de vijgen in de grill totdat de ham een beetje knapperig is. Serveer direct. TIP U kunt dit gerechtje ruim van tevoren voorbereiden, afdekken met folie, en vlak voor gebruik grillen. De vijgen op tijd uit de koelkast halen zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Bronvermelding

Apéro

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.