Avatar

Eigen recept van... Marjolein Bot

Stoofpeertjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 180 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 mrt. 2006, 12:34 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg roodkokende stoofperen
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 el suiker
  • 6 el rode bessensap

Bereiden

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.

Doe de peren in een niet te grote pan, voeg de met kruidnagels bestoken citroen, het kaneelstokje, de suiker en de bessensap toe.

Schenk er zoveel water bij dat de peren net onder staan.

Breng het geheel aan de kook en stoof de peren, met het deksel op de pan, in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar.

Verwijder het stukje citroen met de kruidnagels en het kaneelstokje. Laat de peertjes in het vocht afkoelen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.