Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Tomatensoep met geroosterde paprika

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprika's

Bereiden

3 rode paprika's, gehalveerd en ontpit

1 ui met schil, gehalveerd

4 grote pruimtomaten of 15 kerstomaten

4 teentjes knoflook, met schil

400 ml magere groentebouillon

1 eetlepel tomatenpuree

Zout en peper

2 eetlepel platte peterselie

Bereidingswijze:

1) Verhit de oven voor 200°C. Leg de paprika's en de ui met de bolle kant boven op een bakplaat en voeg de tomaten en de knoflook toe. Bak in ca. 30 minuten in de oven zacht en bruin. Laat het geheel nu afkoelen en verwijder dan het velletje.

2) Doe de groenten en het knoflook in een foodprocessor met de helft van de bouillon en mix tot een zachte massa.

3) Doe terug in de pan, voeg de resterende bouillon en de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en garneer vlak voor het serveren met plukjes platte peterselie.

Andere garnering:

Koriander, dragon, bieslook of basilicum mag ook ruim gebruikt worden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.