Avatar

Eigen recept van... Diana Hoog

Atkins Lasagne

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Italiaans

Laatst aangepast: 07 mrt. 2006, 11:53 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 500 gram rundergehakt
  • 4-6 tenen knoflook geperst
  • peper/zout (ook versgemalen)
  • Italiaanse kruiden
  • grove chilipeper (toko)
  • 300 gram (kastanje) champignons
  • 300 cl. wijn (wit of rood)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 courgette
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 1 zakje bechamelsaus (melk voor nodig!)
  • 1 zakje geraspte kaas

Materialen

  • hapjespan antiaanbak koekenpan ovenschaal

Bereiden

Oven voor verwarmen op 200 graden.

Uien in stukjes fruiten in hapjespan.

Ondertussen de courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm snijden (ipv lasagne-bladen).

Gehakt erbij en dit rul bakken.

Knoflook erover persen en wat peper/zout toevoegen. Lekker ook met versgemalen peper en zout. Dan wat Italiaanse kruiden erdoor.

Dan de in de plakken gesneden champignons erdoor (eventueel restje courgette erbij).

Wijn toevoegen en wat inlaten koken.

Ondertussen op andere pit de verwarmde koekenpan beleggen met aantal plakken courgette, zout/peper erover en beetje besprenkelen met olie en dan soort van laten grillen aan beide kanten. Mee door gaan totdat alle plakken gegrild zijn (even laten rusten op snijplank)

Als wijn wat is ingekookt, tomatenpuree erbij en wat smeuïg houden met beetje water.

Vergeet de bechamelsaus niet aan te maken (zie tip!!).

Ovenschaal bekleden met 1/2 courgetteplakken. Daaroverheen wat van het gehaktmengsel en daar dan wat saus overheen en wat geraspte kaas en dit herhalen.

Eindigen met bechamel en geraspte kaas voor het korstje.

In de oven zetten en ongeveer 20-30 minuten verwarmen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.