Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Sajoer Lodeh

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 01 jun. 2010, 19:55 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 50 gram een kwart blok tempé in kleine blokjes
  • 0,5 liter bouillon, gemaakt van wat runderpoulet (50 g)
  • 50 gram diepvries sperzieboontjes
  • 50 gram winterwortel in plakjes gesneden
  • 1/2 blikje bamboo schijfjes
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • 1/4 blikje kokosmelk of een stukje santen (kokosnootboter
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 theelepel eetlepel gesnipperde uien
  • 1 theelepel knoflookpulp
  • 1 theelepel terasipoeder
  • 1/2 theelepel kemiriepasta
  • 1 schijfje laoswortel
  • 1/2 theelepel javaanse suiker
  • 1/2 spriet sereh (citroengras)
  • 1 klein blaadje salaam (indische laurier)
  • zout

Bereiden

Sajoer Lodeh is een gekruid groentesoepje waarin één of meerdere soorten groenten zijn verwerkt, dikwijls in combinatie met vlees, tahoe en tempé. Laat de groenten niet al te gaar worden.

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook met de sereh, laos, salamblad, tamarindepasta.

Verhit de olie in een pan, fruit de ui, voeg het mengsel toe. Bak de groenten mee, ook de tempé. Voeg het geheel toe aan de bouillon. Even laten koken, zet het vuur laag, voeg de santen of kokosmelk toe en blijf roeren. Breng het geheel op smaak met wat zout of wat bouillonpoeder.

Bronvermelding

mojique

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.